Karlovarská vejce v kelímku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karlovarská vejce v kelímku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7096 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
250 g | Chřest bílý |
40 g | Máslo čerstvé |
5,5 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 557,7mg |
Draslík | 281,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 152,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karlovarská vejce v kelímku postup přípravy receptu:
1 | Porcelánové kokotky (mističky) vymastíme máslem, zalijeme smetanou a vložíme hlavičky předem uvařeného chřestu. Osolíme a přidáme vyklepnutá vejce. |
2 | Vaříme v páře, až se srazí bílek a žloutek bude vláčný. |
3 | Podáváme v kokotkách. |
Poznámka
Z chřestu použijeme jen hlavičky.