Rybí filé s pórkem na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé s pórkem na česneku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8338 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
600 g | Filé z aljašské tresky |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
5 g | Petržel - nať |
2 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 62,7mg |
Draslík | 340,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,5mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé s pórkem na česneku postup přípravy receptu:
1 | Filé rozdělíme na malé kousky, osolíme a prudce opečeme na oleji. |
2 | Potom přidáme nakrájený pórek, nasekaný česnek a vše spolu s rybou ještě opékáme. Zahustíme kouskem másla smíchaného s hladkou moukou a mírně podlijeme. |
3 | Nakonec pokrm krátce povaříme a povrch posypeme sekanou petrželovou natí. |
Moc dobré jídlo, rychle připravené, všechny suroviny mám ráda a hodí se k sobě jako celek. Palec nahoru