Dortíčky s citronovou polevou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dortíčky s citronovou polevou
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32392 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
140 g | Cukr krupice |
1 ks | Hřebíček |
140 g | Mandle |
280 g | Máslo čerstvé |
280 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Skořice mletá |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na polevu | |
---|---|
0,5 kávová lžička | Citronová šťáva |
200 g | Cukr moučkový |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Na ozdobu | |
40 g | Mandle |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 134,6mg |
Draslík | 177,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 6,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Hřebíček, Mandle, Skořice mletá, Vaječný žloutek slepičí, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí, Mandle mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dortíčky s citronovou polevou postup přípravy receptu:
1 | Z prosáté mouky, cukru, žloutků, změklého másla, umletých mandlí, skořice, umletého hřebíčku a nastrouhané citronové kůry na válu vypracujeme hladké těsto. Ve fólii ho alespoň na půl hodiny uložíme do chladničky. |
2 | Z těsta vyválíme asi jeden centimetr silný plát, vykrajujeme kolečka a klademe na plech vyložený pečícím papírem. |
3 | Vychladlá kolečka zdobíme polevou a plátkem oloupané mandle. |
4 | Polevu připravíme utřením prosátého cukru s bílkem a citronovou šťávou. |