Dušená broskev s jahodami a pravou vanilkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená broskev s jahodami a pravou vanilkou
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 61954 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 ks | Broskve |
75 g | Jahody zahradní |
1 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 228,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 297,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Jahody zahradní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená broskev s jahodami a pravou vanilkou postup přípravy receptu:
1 | Zralou broskev omyjeme, slupku nakrojíme do tvaru malého křížku a ponoříme ji do misky s horkou vodou. Po 30-60 sekundách ji vyjmeme a oloupeme. Rozkrojíme ji na polovinu, odstraníme pecku a dužinu nakrájíme na malé kousky přímo do malého rendlíku. |
2 | Omyté a očištěné jahody nakrájíme na plátky a přidáme je k broskvi. Menší lusk pravé vanilky ostrým nožem rozkrojíme podélně na polovinu, pak nožem vyškrabeme polovinu semínek do rendlíku k ovoci. Promícháme a pod pokličkou pomalu směs dusíme 5-8 minut. Občas ovoce promícháme. |
3 | Měkké dušené ovoce rozmačkáme vidličkou a rozdělíme na dvě porce. Dušenou broskev jahodami podáváme mírně teplé nebo vychladlé. |
Poznámka
Pokud by bylo potřeba, můžeme k ovocipři dušení přidat 1 lžíci vody. Svačinka je určena dětem ve věku od 9-12 měsíce.