Špenát dušený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenát dušený
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1924 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
15 g | Česnek |
120 g | Cibule |
200 ml | Hovězí vývar základní |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
1300 g | Špenátový protlak mražený |
20 g | Sůl |
150 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 14,3mg |
Draslík | 430,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 16g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Špenátový protlak mražený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenát dušený postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmažíme na tuku dorůžova. Zasypeme ji moukou, osmahneme, zastříkneme vývarem a dobře rozmícháme. |
2 | Do jíšky s cibulí vložíme na kusy nakrájený zmrazený špenát a za občasného zamíchání jej rozpustíme. |
3 | Nakonec přidáme česnek utřený se solí, pepř a ještě krátce podusíme. |
Recept je rychlý, snadný a řadím jej mezi levnější recepty. Vyzkoušela jsem na oběd s variantou šťouchaných brambor se slaninou a moc nám to chutnalo.