Žemlovka z vánočky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žemlovka z vánočky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 3137 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
225 g | Cukr krupice |
1 hrst | Hrozinky |
5 ks | Jablka |
400 ml | Mléko polotučné |
250 g | Tvaroh jemný |
1 ks | Vánočka máslová |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 148g |
---|---|
Cholesterol | 292,3mg |
Draslík | 485,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrozinky, Jablka, Vánočka máslová, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žemlovka z vánočky postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme vánočku na plátky, pekáč vymažeme máslem. |
2 | Plátky vánočky namočíme jednotlivě v mléce s rozšlehaným vejcem,naskládáme do pekáče. |
3 | Rozšleháme tvaroh s lžící mléka a cukru. |
4 | Na první vrstvu vánočky rozetřeme rozšlehaný tvaroh. |
5 | Přikryjeme další vrstvou vánočky a rozložíme nastrouhaná jablka. |
6 | Vrstvu tvarohu i jablek zasypeme rozinkami. |
7 | Na jablka dáme poslední vrstvu vánočky a dáme zapéct. |
Dělala jsem žemlovku podle tohoto receptu. Ještě dobře, že jsem nepoužila všechen cukr dle receptu, stačí ho polovina. Do mléka doporučuji dát ještě jedno vejce a taktéž jedno do tvarohu, lépe vše drží pohromadě. Na ochucení se může místo trošky cukru dát cukr vanilkový a kdo má rád skořici, tak přidá i tu. Pekla jsem v římském hrnci, ko konci jsem už dopekla bez poklopu.