Vývar z drůbežích kostí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vývar z drůbežích kostí
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30562 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
60 g | Celer - nať |
2 stroužek | Česnek |
180 g | Cibule |
2 g | Hřebíček |
2 ks | Kuřecí skelety |
180 g | Mrkev kořen |
2 g | Pepř černý celý |
4 g | Sůl |
3 g | Tymián sušený |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 95,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 3,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Hřebíček, Pepř černý celý, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kuřecí skelety nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vývar z drůbežích kostí postup přípravy receptu:
1 | Kostry zalijeme 3000ml vody, přidáme očištěnou a pokrájenou zeleninu, koření, osolíme a opepříme. |
2 | Vaříme na mírném plameni 2 hodiny. Naběračkou odstraníme tuk a pěnu. |
3 | Přecezený vývar můžeme použít jako základ omáček, nebo jej podáváme s vařenými nudlemi jako polévku. |
Různé vývary dělám docela často, ale tady tento doporučit nemůžu Je tam hodně soli a taky koření. Já osobně hřebíček nedávám vůbec, ale na 1 gram jsem napočítala 20 kusů....když bych dala, tak maximálně jeden kus. Tymián jsem přidala čerstvý, sušený přidávám do jídla jen po špetkách. Cibuli rozkrojím a pokud má hezkou slupku, tak po omytí přidávám i s ní. Do tohoto vývaru bych přidala nové koření a petržel, nebo alespoň nať, tak jako u celeru. Vývary se i fajn zamrazují k dalšímu použití, ale tady pozor na sůl a koření!