Vývar z kuřete - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 265 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vývar z kuřete
Celkový čas: | 265 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 250 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46883 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
1 kg | Kuřecí skelety |
2 ks | Mrkev kořen |
5 ks | Pepř černý celý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 245,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Cibule, Pepř černý celý, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kuřecí skelety nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vývar z kuřete postup přípravy receptu:
1 | Očistíme a propláchneme kuřecí skelety studenou vodou. Vyskládáme je na plech a dáme do předehřáté trouby na 160 stupňů zapéct na 10 minut. |
2 | Skelety dáme do hrnce, přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, pórek, celer, petržel, tymián, bobkový list, celý pepř a zalijeme studenou vodou. |
3 | Přivedeme k varu a necháme zvolna táhnout 4 hodiny. |
4 | Poté scedíme, osolíme, opepříme a podáváme. |
Opečení 10 minut při 160°C je málo. Skelety by měly mít zlatavou barvu a pak bude vývar tmavší a bude mít lepší chuť. Při postupu, jak se uvádí tady v receptu, nebude velký rozdíl mezi tímto a klasicky vařeným vývarem.
A solím hned na začátku. V surovinách není sůl uvedena.