Játrové knedlíčky z drůbežích jater - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játrové knedlíčky z drůbežích jater
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 30471 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
300 g | Játra drůbeží |
1 špetka | Majoránka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 57,2mg |
Draslík | 103,4mg |
Vláknina | 453,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majoránka, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Játrové knedlíčky z drůbežích jater postup přípravy receptu:
1 | Játra očistíme, opláchneme a necháme okapat. Česnek oloupeme a utřeme se špetkou soli, máslo rozpustíme. |
2 | Játra nožem naškrábeme, vložíme do mísy spolu s ostatními ingrediencemi a vymícháme kompaktní hmotu. Z té tvoříme vlhkýma rukama malé kuličky. Knedlíčky většinou zavařujeme přímo do polévky a vaříme podle jejich velikosti. Od pěti do deseti minut. |