Pikantní játrový špíz - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní játrový špíz
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13514 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
1 špetka | Chilli koření mleté |
1 polévková lžíce | Hořčice |
600 g | Játra vepřová |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 540,5mg |
Draslík | 514,5mg |
Vláknina | 170,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Chilli koření mleté, Játra vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní játrový špíz postup přípravy receptu:
1 | Očištěná a omytá játra nakrájíme na plátky, naklepeme a okořeníme. |
2 | Játra napichujeme na špízy střídavě s plátky anglické slaniny. |
3 | Špízy zvolna opečeme na oleji, do výpeku přidáme hořčici, krátce orestujeme a zalijeme vodou (nebo vývarem). Šťávu povaříme, nakonec přilijeme smetanu. |
4 | Špízy rozdělíme na talíře, přelijeme přecezenou šťávou a podle chuti osolíme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.
Výborné, dala by se přidat cibule!