Mandlové pečivo se skořicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandlové pečivo se skořicí
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 10351 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
250 g | Cukr moučkový |
350 g | Mandle |
1 špetka | Skořice mletá |
40 ks | Sušenky Club - máslové |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
0,5 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 267,7mg |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 9,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Mandle, Skořice mletá, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sušenky Club - máslové, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mandlové pečivo se skořicí postup přípravy receptu:
1 | Mandle spaříme, oloupeme a umeleme nebo jemně nasekáme. Vydlabanou vanilkovou dřeň smícháme s cukrem. |
2 | Z bílků ušleháme pevný sníh, po lžičkách přidáváme cukr a ještě šleháme. Přimícháme umleté mandle, skořici a citronovou šťávu. |
3 | Oplatky rozložíme na plech a na každou nastříkáme cukrářským sáčkem pusinku nebo navršíme 2 lžičky sněhu. |
4 | Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 40 minut. |
Poznámka
Pokud bude mandlová směs řídká, přidáme ještě trochu mletých mandlí.