Velikonoční pečivo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční pečivo
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 26540 |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
20 g | Droždí |
2 polévková lžíce | Dýňová semínka |
2 polévková lžíce | Mák mletý |
50 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
450 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Sůl mořská |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 82,6mg |
Draslík | 221,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 71,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Dýňová semínka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mák mletý, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční pečivo postup přípravy receptu:
1 | Droždí a cukr rozmícháme ve vlažném mléce, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme mouku, máslo, sůl a vypracujeme těsto. Přikryté necháme kynout asi 1 hodinu. |
2 | Těsto rozdělíme na 12 kusů a vytvoříme bochánky. Do středu každého bochánku vyhloubíme důlek o průměru 3 cm a necháme je kynout asi 10 minut. |
3 | Potom pečivo urovnáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem, semínky nebo mořskou solí. |
4 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě 15-20 minut dozlatova. |