Upéct kuře je klasika, přesto si náš recept mnoho z Vás rádo připomene. Kuřátko můžete podávat s rýží nebo s bramborem. Obě verze jsou vynikající.
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře pečené
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 656 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1500 g | Kuře |
100 g | Máslo čerstvé |
20 g | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 124,5mg |
Draslík | 283,7mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuře, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře pečené postup přípravy receptu:
1 | Kuřata očistíme, opláchneme a necháme okapat. Pomocí jehlic nebo nití je ztvarujeme a mírně osolíme na povrchu i uvnitř. |
2 | Kuřata vložíme do pekáče, přidáme 2/3 dávky dávky másla, trochu vody a za občasného přelévání výpekem je upečeme dozlatova a poté vyjmeme. |
3 | Šťávu podle potřeby zředíme vodou, přecedíme, přidáme zbylé máslo a ještě krátce převaříme. |
4 | Při podávání vždy nasekneme kuřeti klouby. Jednotlivé porce podléváme šťávou. |