Masové pivní bochánky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masové pivní bochánky
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 60283 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
500 g | Hovězí maso mleté |
30 g | Máslo |
5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřové maso mleté |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 147,1mg |
Draslík | 563,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 60,8mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso mleté, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Máslo, Pepř černý mletý, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Masové pivní bochánky postup přípravy receptu:
1 | Mleté hovězí a vepřové maso promícháme v míse. Přilijeme trochu piva, přidáme vejce, sůl, pepř a tolik hladké mouky, aby vznikla kompaktní směs. |
2 | Ze směsi tvarujeme malé bochánky a na každý položíme kolečko oloupané cibule. |
3 | Plech nebo pekáč vymažeme máslem a urovnáme na něj bochánky. Zbylou cibuli vsypeme mezi maso. |
4 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě a během pečení bochánky podléváme zbylým pivem. |
5 | Upečené maso vyjmeme, výpek vlijeme do pánve a vysmahneme. Zaprášíme hladkou moukou, krátce osmahneme, zředíme vodou a chvíli povaříme. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.