Vepřová panenka s gremolatou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová panenka s gremolatou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 27698 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
1 ks | Citrony |
180 g | Fazole bílé sterilované |
2 kávová lžička | Fenykl obecný |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
250 g | Vepřová panenka |
150 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 62,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Fazole bílé sterilované, Fenykl obecný, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sůl mořská, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová panenka s gremolatou postup přípravy receptu:
1 | V pánvi na polovině rozehřátého oleje smažíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli asi 5 minut. Po usmažení přeložíme do zapékací mísy. |
2 | Do pánve vlijeme zbylý olej, rozpálíme a opečeme na něm omytou panenku po všech stranách. Vyjmeme a položíme na cibuli. |
3 | Mořskou sůl rozdrtíme se semínky fenyklu, vmícháme pepř a směsí posypeme maso. |
4 | Panenku zalijeme horkým zeleninovým vývarem a pečeme 15 minut ve středně vyhřáté troubě. |
5 | Potom přisypeme propláchnuté fazole a pečeme ještě 5 minut. |
6 | Smícháme oloupaný, nadrcený česnek s nasekanou petrželkou a nastrouhanou citronovou kůrou. |
7 | Paneneku podáváme nakrájenou na plátky na fazolích a cibuli. Pokrm posypeme připravenou gremolatou. |