Růžičková kapusta dušená na másle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Růžičková kapusta dušená na másle
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 11599 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
500 g | Kapusta růžičková |
50 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
4% Kalorie 89 kcal
Kilojoule 371kJ
2% Sacharidy 8 g
5% Tuky 3 g
5% Sodík 98 mg
10% Bílkoviny 5 g
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 4,2mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Růžičková kapusta dušená na másle postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou růžičkovou kapustu krátce povaříme v osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat. |
2 | Potom ji osmahneme na rozehřátém másle, podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme doměkka. |
3 | Podáváme jako přílohu k masu. |