Žloutkové rohlíčky ke kávě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žloutkové rohlíčky ke kávě
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 9922 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
20 g | Droždí |
120 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
180 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 88,6mg |
Draslík | 58,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žloutkové rohlíčky ke kávě postup přípravy receptu:
1 | Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. |
2 | Máslo utřeme se žloutky, osolíme, přidáme kvásek a mouku. |
3 | Z těsta utvoříme váleček asi 4cm v průměru a nakrájíme dílky. Z každého dílku tvarujeme rohlíček ve tvaru podkovy. Po vykynutí potřeme rohlíčky rozšlehaným bílkem a upečeme je na pomaštěném plechu. |
4 | Podáváme teplé. |