Vývar z hovězích kostí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vývar z hovězích kostí
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 95 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
300 g | Cibule |
4600 g | Kosti hovězí řídké |
0,3 g | Pepř černý celý |
100 g | Sůl |
12 l | Voda pitná |
1000 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 358,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kosti hovězí řídké, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vývar z hovězích kostí postup přípravy receptu:
1 | Kosti pečlivě omyjeme, rozsekáme a vložíme do hrnce. Zalijeme je vodou, uvedeme do varu, omezíme příkon tepla, mírně osolíme, přidáme cibuli, celý pepř a pozvolna vaříme nejméně 2-3 hodiny. |
2 | Do vývaru přidáme očištěnou, opláchnutou a nahrubo nakrájenou kořenovou zeleninu a uvaříme doměkka. |
3 | Hotový vývar procedíme hustým cedníkem. |
4 | Tento vývar používáme k přípravě polévek a pokrmů. |
Recept na klasický vývar, dávám palec nahoru. Já jen po dosažení varu seberu z povrchu pěnu. Počet porcí v receptu je mylná informace, správně to je počet litrů už hotového vývaru. Tento vývar se dá zmrazit v menších krabičkách a pak odebírat dle potřeby. Místo různých bujónových kostek :-)