Protivínská roštěná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Protivínská roštěná
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 9111 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
400 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
1,5 dl | Hovězí vývar základní |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Nové koření celé |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
50 g | Sádlo škvařené |
0,3 kávová lžička | Sůl |
4 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 69,1mg |
Draslík | 383,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Nové koření celé, Sádlo škvařené, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Protivínská roštěná postup přípravy receptu:
1 | Naklepeme naporcované roštěnky, nařízneme okrajové blány, osolíme a okořeníme. Opečeme zprudka po obou stranách asi v jedné třetině rozpáleného sádla. |
2 | Nakrájíme nadrobno cibuli a osmažíme dozlata ve zbylém sádle. |
3 | Podlijeme, přidáme opečené roštěnky, zbylý tuk se šťávou z opečených roštěnek a necháme dusit pod pokličkou do změknutí masa. |
4 | Pak roštěnky vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme, orestujeme, podlijeme vodou nebo vývarem, promícháme a zvolna povaříme. |
5 | Ke konci přilijeme pivo, převaříme a přecedíme omáčku. |
6 | Do procezené omáčky vložíme roštěnky a krátce necháme lehce přejít varem. |
7 | Podáváme s knedlíkem či rýží. |
Šťáva s pivem byla výborná. Všichni jsme si pochutnali. Dávám palec nahoru.