Brambory s hermelínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s hermelínem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 8427 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 kg | Brambory |
2 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín drcený |
120 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
2 polévková lžíce | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 59,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Cibule, Kmín drcený, Muškátový oříšek, Strouhanka, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory s hermelínem postup přípravy receptu:
1 | Ve slané vodě uvaříme ve slupce brambory, vychladlé oloupeme a nastrouháme. Okořeníme je muškátovým oříškem, osolíme, promícháme a dáme do vymazané zapékací mísy na 15 minut zapéct. |
2 | Nakrájíme hermelín na kostičky a slaninu na nudličky. |
3 | Oloupeme a nakrájíme cibuli a na pánvi ji na rozehřátém tuku osmahneme. |
4 | Do osmažené cibule přidáme hermelín a opepříme a přidáme kmín. |
5 | Směsí potřeme mírně zapečené brambory, zalijeme mlékem, posypeme nakrájenou slaninou a strouhankou. |
6 | 15 minut ještě zapečeme. |
7 | Ozdobíme nasekanou petrželkou. |
Výborné, šťavnaté, jemné a voňavé.