Holandské řízky z vepřového bůčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holandské řízky z vepřového bůčku
Holandské řízky z vepřového bůčku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 59646 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 ml | Mléko polotučné |
300 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 30% |
1 ks | Vejce slepičí |
700 g | Vepřový bok |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 90,5mg |
---|---|
Cholesterol | 149,9mg |
Draslík | 274,5mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 70,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Vejce slepičí, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pepř černý mletý, Strouhanka, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Holandské řízky z vepřového bůčku postup přípravy receptu:
1 | Mletý vepřový bůček smícháme v míse s mlékem, vejcem a nastrouhaným sýrem. Směs osolíme, opepříme a podle potřeby zahustíme trochou strouhanky. Dobře promícháme. |
2 | Z připravené masové směsi tvarujeme ploché řízky, které obalíme ve zbylé strouhance. |
3 | Řízky smažíme po obou stranách na pánvi na rozehřátém oleji dozlatova. |
Poznámka
Holandské řízky podáváme s různými přílohami z brambor.