Smažený soukenický sekaný řízek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený soukenický sekaný řízek
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 536 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
140 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 ml | Olej rostlinný |
0,5 g | Pepř černý mletý |
160 g | Strouhanka |
25 g | Sůl |
40 g | Vejce slepičí |
750 g | Vepřový bok |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 72,3mg |
Draslík | 160,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 27,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažený soukenický sekaný řízek postup přípravy receptu:
1 | Vepřový bůček opláchneme, vykostíme a zbavíme kůže. Umeleme jej, osolíme, opepříme a přidáme vejce rozšlehané s mlékem. Směs dobře promícháme a uložíme do chladničky. |
2 | Z prochladlé směsi tvarujeme oválné ploché řízky, 7-10mm silné. Obalíme je v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. |
3 | Připravené řízky usmažíme v horkém oleji dozlatova. |
4 | Ihned podáváme. |
Soukenické řízky občas dělávám, ale tady bych chtěla upozornit na nesrovnalosti v ingrediencích. Chybí množství mléka a vajec na trojobal a množství oleje na smažení taky neodpovídá. Na 10 porcí se na trojobal potřebuje kromě 100 g hladké mouky a 160 g strouhanky taky 80 g vajec a 70 g mléka. Na smažení je potřeba zhruba 150 - 200 g tuku, používám řepkový olej. Pro větší jedlíky se zvýší množství masa. Jinak recept doporučuji