Dýňová polévka se špenátem a hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dýňová polévka se špenátem a hráškem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 58950 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1000 g | Dýně |
30 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
150 g | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
300 ml | Smetana |
250 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 49,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 24g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 76,8mg |
Vitamín E | 7,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 50,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Dýně, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Muškátový oříšek, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Dýňová polévka se špenátem a hráškem postup přípravy receptu:
1 | Dýňovou dužinu nakrájíme na kousky dlouhé asi 2cm. |
2 | V hrnci na 100g rozehřátého másla podusíme očištěný, na kolečka nakrájený pórek asi 10 minut doměkka. Přilijeme vývar, přidáme kostičky dýně, muškátový oříšek, osolíme a opepříme. Pod pokličkou zvolna vaříme doměkka. |
3 | V kastrolu rozehřejeme zbylé máslo, přidáme nasekaný špenát a podusíme asi 3 minuty. |
4 | Polévku rozmixujeme, vmícháme do ní smetanu a nakonec přidáme okapaný hrášek a podušený špenát. Polévku prohřejeme a ihned podáváme. |
Poznámka
Můžeme použít 1000-1500g dýňové dužiny.