Vánoční kokosky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vánoční kokosky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56635 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
3 ml | Citronová šťáva |
350 g | Cukr moučkový |
350 g | Kokos strouhaný |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 5,4mg |
Vláknina | 0,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kokos strouhaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vánoční kokosky postup přípravy receptu:
1 | Do většího nízkého hrnce vlijeme vodu, přivedeme k varu, tím připravíme vodní lázeň. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přisypeme cukr, chvilku šleháme, misku se sněhem vložíme do vodní lázně. Šleháme tak dlouho, až směs bude úplně hladká a cukr rozpuštěný. Odstavíme z lázně, za častého prošlehání necháme vychladnout. |
2 | Do vychladlého sněhu přisypeme strouhaný kokos, přidáme citrónovou šťávu a promícháme. Z připraveného těsta lžící vykrajujeme malé kopečky a pokládáme na pečicím papírem vyložený plech. Vložíme do nahřáté trouby, pečeme 15 - 20 minut při 140 stupních. |
3 | Po upečení necháme volně vychladnout, poté ještě dáme na pár dní odležet. |
Poznámka
Servírujeme studené. Záleží zejména na kvalitě kokosu, jaké množství použijeme. Je třeba dbát, aby se těsto nedrolilo a nebylo příliš suché.
Kokosky u nás nesmějí chybět a tak jsem recept odzkoušela hned z dvojité dávky. Krásně se s hmotou pracovalo a upekly se nádherně. Pekla jsem na 110°C a čas nechám na každého podle zkušeností s troubou.