Křupavé domácí rohlíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křupavé domácí rohlíky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60588 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
7 g | Droždí |
70 g | Máslo čerstvé |
470 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 kávová lžička | Sůl |
2,7 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 699,9mg |
---|---|
Cholesterol | 8,4mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Droždí, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Křupavé domácí rohlíky postup přípravy receptu:
1 | Vlažnou vodu a rozpuštěné máslo vlijeme do pekárny, přidáme mouku, sušené droždí, cukr a sůl. Zapneme program na těsto. |
2 | Po vykynutí z těsta vytvarujeme 10 rohlíků, které necháme 15 minut kynout. |
3 | Potom rohlíky potřeme mlékem a posypeme hrubou solí. Pečeme v troubě vyhřáté na 220°C asi 10 minut. Do trouby před pečením vložíme hrnek s vodou. |
Poznámka
Rohlíky můžeme posypat také kmínem, mákem nebo sezamem.
Fajn rohlíky, těsto zadělala domácí pekárna. Rohlíky jsem sypala sezamen, kmínem a lněným semínkem. Pokud bych chtěla posypat hrubozrnnou solí, tak bych dala méně soli do těsta. Sušené droždí se dá nahradit droždím čerstvým, na toho množství bych dala asi 18 g. Raději používám čerstvé droždí, pečivo se mi s ním daří lépe. Sušené ale může být vždy v zásobě :-) Za mě palec nahoru.