Krémový hruškový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémový hruškový koláč
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 5536 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr skořicový |
2 polévková lžíce | Hrozinky |
6 ks | Hrušky |
500 g | Linecké (křehké) těsto |
180 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
3 polévková lžíce | Ořechy lískové |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 94,3mg |
Draslík | 213,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 106,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrozinky, Hrušky, Ořechy lískové, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Linecké (křehké) těsto, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krémový hruškový koláč postup přípravy receptu:
1 | Těsto rozválíme na silnější plát a natlačíme do formy se zvýšeným okrajem. |
2 | Dáme na 15 minut korpus zapéct do vyhřáté trouby na 200 stupňů. |
3 | Oloupeme hrušky a vykrojíme jadřince. |
4 | Na plátky nakrájíme ovoce, které dáváme na předpečený korpus. Posypeme skořicovým cukrem a rozinkami. |
5 | Lité těsto připravíme z polohrubé mouky, cukru, vajec a mléka. Litým těstem zalijeme hrušky. |
6 | Moučník posypeme lískovými oříšky a 45 minut pečeme při 180 stupních. |