Zapečená jablka s datlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená jablka s datlemi
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 52940 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
30 g | Cukr krupice |
150 g | Datle |
200 g | Jablka |
30 g | Kokos čerstvý |
50 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka polohrubá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 98g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 698,6mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Datle, Jablka, Kokos čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená jablka s datlemi postup přípravy receptu:
1 | Jablka rozkrojíme, vykrojíme jádřince a zbytek nakrájíme na kostičky, datle rozkrojíme napůl, zbavíme pecek a nakrájíme na větší kousky. Do misky nasypeme mouku, strouhaný kokos, cukr, přidáme měkké máslo a vypracujeme drobivé těsto podobné drobence. Do pekáčku nasypeme promíchané ovoce, zakryjeme drobivým těstem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi půl hodiny dozlatova. Pekáček vyjmeme, necháme ještě 5 minut dojít, dezert rozpůlíme, upravíme na talířky a podáváme. |
Crumble je u nás oblíbený dezert. Je v něm málo mouky, hodně ovoce a je rychlý a jednoduchý. Obvykle kombinuji jablečný crumble třeba s rybízem nebo borůvkami, datle jsem ještě nepřidávala. Jablka jsem pokapala citronovou šťávou, aby nehnědla. Citron navíc trochu stáhl sladkost. Na náš vkus bylo datlí zbytečně mnoho, příště bych určitě dala méně. Jinak to bylo dobré, zapékala jsem v malých jednoporcových ramekinech. Hodnotím kladně.