Kuřecí plátek zapečený s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí plátek zapečený s houbami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 44957 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Cibule |
40 g | Houby čerstvé |
200 g | Kuřecí prsa |
100 ml | Mléko odtučněné |
2 g | Pepř černý mletý |
3 g | Směs koření na kuře |
4 g | Sůl |
100 g | Sýr Cottage |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 72,5mg |
Draslík | 567,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Směs koření na kuře, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Kuřecí prsa, Mléko odtučněné, Pepř černý mletý, Sýr Cottage mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí plátek zapečený s houbami postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa lehce naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme kořením na kuře, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, Sýr Cottage smícháme s mlékem, houby nakrájíme na plátky. |
2 | Do pekáčku nasypeme cibuli, na ni položíme plátky masa, zasypeme plátky hub a zalijeme sýrem s mlékem. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut. |
Báječné light jídlo vhodné i pro redukční diety. Moc doporučuji. Rychlá a jednoduchá příprava, směs koření na kuře se dá zaměnit třeba za drcený kmín podle toho, kdo co má rád. Pekla jsem o trochu déle než 20 minut. Cottage moc ráda používám, jak ve studené kuchyni, tak i teplé. A tento sýr taky používám na různé sladké dezerty.
Moc dobré jídlo. Neměla jsem houby, použila jsem žampióny. Cibule a žampiónů jsem dala dvojnásobné množství, mléko jsem použila polotučné a okořenila pouze solí, pepřem a kmínem. Pekla jsem cca půl hodinky přikryté a pak cca 10 minut odkryté. Chutnalo s bramborem i rýží :-)