Sýr smažený v řídkém těstě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýr smažený v řídkém těstě
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 5219 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
250 ml | Mléko polotučné |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 40% |
200 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 226,2mg |
---|---|
Cholesterol | 211,4mg |
Draslík | 38,9mg |
Vláknina | 126,0mg |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýr smažený v řídkém těstě postup přípravy receptu:
1 | Vejce osolíme, ušleháme je do pěny, přidáme mouku a šálek mléka. Umícháme těsto, které ještě zředíme mlékem na hustotu těsta na kapání. |
2 | Sýr nakrájíme na plátky a obalujeme nejdříve v hladké mouce, potom v těstě a ihned rychle smažíme v horkém tuku. |
Poznámka
Podáváme s bramborami.
Sýr smažený v řídkém těstě vám určitě zachutná stejně jako mně. Recept doporučuji a dávám mu pět hvězdiček, protože je nenáročný na přípravu i na suroviny.