Ruský medový pohár - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ruský medový pohár
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 4581 |
Kategorie: | Poháry |
Ingredience
0,3 l | Med včelí |
50 g | Ořechy vlašské |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
36% Kalorie 709 kcal
Kilojoule 2 968kJ
30% Sacharidy 107 g
37% Tuky 28 g
8% Sodík 168 mg
33% Bílkoviny 19 g
Uhlovodany | 107g |
---|---|
Cholesterol | 490,7mg |
Draslík | 330,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Ořechy vlašské, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Ruský medový pohár postup přípravy receptu:
1 | Tekutý med utřeme se žloutky. V horké vodní lázni mícháme do zhoustnutí - nesmíme vařit. Odstavíme z ohně a necháme vychladnout. |
2 | Potom do medu vmícháme pevný sníh z bílků. Pěnu vychladíme, rozdělíme do pohárů a posypeme nasekanými ořechy a ozdobíme šlehačkou. |