Velikonoční karbanátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční karbanátky
Velikonoční karbanátky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42591 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 dl | Mléko plnotučné |
100 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Rohlíky bílé |
500 g | Skopová plec |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1,5 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
200 g | Vepřový bok uzený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 294,0mg |
Draslík | 208,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 421,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 251,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rohlíky bílé, Skopová plec, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční karbanátky postup přípravy receptu:
1 | Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme. Rohlíky nakrájíme na kostky, dáme do mísy a zalijeme mlékem. |
2 | Mleté skopové maso i uzený vepřový bůček přidáme k namočenému pečivu. Dále přidáme 3 žloutky, sůl, pepř, sladkou papriku a petrželku. Dobře promícháme a utvoříme malé kulaté karbanátky o průměru přibližně 3 - 5 cm. |
3 | Karbanátky namočíme do rozšlehaného vejce a do strouhanky. Smažíme je v rozpáleném oleji dozlatova. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Podáváme s různě upravenými bramborami nebo velikonoční nádivkou.