Rýžový nákyp s čokoládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový nákyp s čokoládou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 40208 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
80 g | Čokoláda hořká |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1000 ml | Mléko plnotučné |
2 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
2 polévková lžíce | Rozinky tmavé |
350 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 91g |
---|---|
Cholesterol | 240,6mg |
Draslík | 283,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr moučkový, Ořechy vlašské, Rýže loupaná, Skořice mletá, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžový nákyp s čokoládou postup přípravy receptu:
1 | Propláchnutou rýži vsypeme do hrnce, zalijeme mlékem, osolíme a za občasného míchání uvaříme. |
2 | Do vychladlé rýže vmícháme 3 lžíce rozpuštěného másla, žloutky a cukr. Přidáme nastrouhanou čokoládu, omyté rozinky, nasekané ořechy a skořici. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. |
3 | Zapékací mísu vymažeme kouskem másla, vysypeme strouhankou a naplníme rýžovou kaší. Povrch poklademe vločkami zbylého másla. |
4 | Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. |
Parádní recept, moc dobře napsaný, je tam ale moc málo cukru. Přidala jsem vanilkový a ještě i trošku normálního. Pekla jsem v bábovkové formě. Každopádně palec nahoru.