Ruský okurkový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ruský okurkový salát
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 38799 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
25 g | Kopr čerstvý |
400 g | Okurka salátová |
Zálivka | |
---|---|
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 167,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Okurka salátová, Cukr krupice, Ocet vinný, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ruský okurkový salát postup přípravy receptu:
1 | Z okurky odstraníme semena, případně i měkký vnitřek. Okurku nakrájíme na dílky a upravíme na mísu. |
2 | Zálivka: smícháme vodu, ocet, olej, cukr, podle chuti sůl a pepř. |
3 | Zálivku nalijeme na okurky, posypeme koprem. |