Zeleninový Ajvar - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový Ajvar
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 38192 |
Kategorie: | Salsy |
Ingredience
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
500 g | Cibule |
60 g | Cukr krupice |
50 ml | Ocet kvasný lihový |
50 ml | Olej olivový |
200 ml | Olej stolní |
1000 g | Paprika červená |
1000 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 18,7mg |
Draslík | 871,7mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 240,3mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibule, Cukr krupice, Olej stolní, Paprika červená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový Ajvar postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájíme na drobné kousky. |
2 | Olej rozpálíme a orestujeme na něm zeleninu. Přiklopíme a necháme dusit do změknutí. |
3 | Potom přidáme ocet, sůl, cukr a chilli. Vaříme dále do zhoustnutí. Uvařený ajvar nalijeme do vyvařených sklenic, zavřeme víčky a necháme vychladnout. |