Sýrová roláda s potočnicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrová roláda s potočnicí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 37980 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
2 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
50 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
115 g | Potočnice |
225 g | Ricotta |
0,5 kávová lžička | Sůl |
75 g | Sýr Parmezán |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 224,5mg |
Draslík | 152,7mg |
Vláknina | 891,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Potočnice, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Ricotta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrová roláda s potočnicí postup přípravy receptu:
1 | V kastrůlku zpěníme máslo, přisypeme hladkou mouku a mícháme dohladka. Odstavíme z plotny a do jíšky postupně vešleháme mléko. Potom za stálého míchání přivedeme k varu, povaříme do zhoustnutí a odstavíme z plotny. Bešamel dochutíme hořčicí, solí, pepřem a vmícháme do něj polovinu nastrouhaného sýru. Necháme mírně zchladnout. Nakonec vešleháme žloutky. |
2 | Z bílků ušleháme pevný sníh, lžíci sněhu vmícháme do bešamelu a ten vlijeme ke zbylému sněhu. Zlehka promícháme a směs rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. |
3 | Pečeme 15-20 minut. Upečený plát vyklopíme na pečicí papír posypaný zbylým sýrem. Z povrchu sloupneme papír a plát potřeme ricottou. Poklademe omytou potočnicí a s pomocí spodního papíru plát zavineme do rolády. |
4 | Roládu nakrájíme na plátky a podáváme teplou i studenou. |
Poznámka
Potočnici můžeme nahradit polníčkem.