Mražený krém jako oplatka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 46 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mražený krém jako oplatka
Celkový čas: | 46 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 1 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 33984 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
500 ml | Sirup malinový |
1000 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
16 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 87,2mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sirup malinový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mražený krém jako oplatka postup přípravy receptu:
1 | V kovové míse rozkvedláme žloutky, přilijeme sirup a za stálého šlehání pomalu zahříváme. Hmota postupně začne houstnout. Jakmile krátce projde varem, mísu vyndáme z vodní lázně a za stálého šlehání necháme vychladnout. Hmota musí být hladká. Do vychladlé hmoty vmícháme šlehačku a nalijeme ji v tenké vrstvě na plech a necháme zamrazit. Zmraženou hmotu lámeme jako sušenky nebo oplatky a podáváme na dezertních talířcích. |
Poznámka
Druhy sirupů můžeme obměňovat podle chuti.