Medvědí pracny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medvědí pracny
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 3301 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
70 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
70 g | Mandle |
100 g | Máslo čerstvé |
140 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 49,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Mandle, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Medvědí pracny postup přípravy receptu:
1 | Do prosáté mouky přimícháme mandle nebo mleté ořechy, přidáme koření, cukr a rozdrobíme máslo. Rychle zpracujeme těsto a necháme je 1/2 hodiny odpočinout. |
2 | Těsto rozkrájíme na kousky, vtlačíme do formiček na pracny a ve středně vyhřáté troubě upečeme. Po mírném vychladnutí pracny vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem. |