Zázvorky s bílkovou polevou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zázvorky s bílkovou polevou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32512 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
250 g | Cukr krupice |
280 g | Mouka pšeničná hladká |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Zázvor mletý |
Na polevu | |
---|---|
140 g | Cukr moučkový |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 200,2mg |
Draslík | 74,4mg |
Vláknina | 625,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Zázvor mletý, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zázvorky s bílkovou polevou postup přípravy receptu:
1 | Šlehačem ušleháme vejce a žloutky s cukrem, přimícháme zázvor a mouku, na válu vypracujeme hladké těsto. |
2 | Z těsta vyválíme plát, vykrajujeme tvary, klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě. |
3 | Když zázvorky vychladnou, poléváme bílkovou polevou a necháme alespoň dva týdny uležet. |
4 | Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem, až poleva zbělá a za metlou se tvoří stopa. |