Jahodový džem se sirupem z agáve - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodový džem se sirupem z agáve
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3221 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 ks | Citrony |
150 g | Fruktózový sirup |
5 kg | Jahody zahradní |
Nutriční hodnoty jedné porce
10% Kalorie 204 kcal
Kilojoule 854kJ
14% Sacharidy 51 g
2% Tuky 2 g
0% Sodík 6 mg
6% Bílkoviny 3 g
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 779,5mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 301,7mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Fruktózový sirup, Jahody zahradní mají zadané všechny známé hodnoty.
Jahodový džem se sirupem z agáve postup přípravy receptu:
1 | Jahody rozmačkáme, přilijeme sirup z agáve nebo fruktózový a citrónovou kůru v kuse a za stálého míchání počkáme, až se tekutina odpaří a vznikne hustá hmota. |
2 | Můžeme dochutit citrónovou šťávou nebo balzamikovým octem. |
3 | Vyndáme citrónovou kůru a plníme do sklenic. |
4 | Sterilizujeme cca 30 minut na 80°C. |