Piškotový koláč Victoria - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Piškotový koláč Victoria
Piškotový koláč Victoria
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 27699 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
175 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
6 polévková lžíce | Marmeláda malinová |
175 g | Máslo čerstvé |
175 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 138,9mg |
Draslík | 54,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda malinová, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Piškotový koláč Victoria postup přípravy receptu:
1 | Máslo zpěníme s cukrem a postupně po jednom přidáváme vejce. Dobře je do směsi zatřeme a pokud se směs sráží, přidáme lžičku mouky. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše dobře promícháme. |
2 | Polovinu těsta vložíme do koláčové formy vyložené pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Stejně postupujeme i u druhé poloviny těsta. |
3 | Upečené korpusy necháme úplně vychladnout. |
4 | Jeden korpus potřeme malinovou marmeládou. Smetanu ušleháme a naneseme na marmeládu. Přiklopíme druhým korpusem a koláč poprášíme moučkovým cukrem. |