Potápky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Potápky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2694 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
1 ks | Cukr vanilka |
10 g | Droždí |
150 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
200 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 18,2mg |
Draslík | 47,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Potápky postup přípravy receptu:
1 | Všechny suroviny kromě vanilkového cukru smícháme v těsto, utvoříme z něj kouli a asi na dvě hodiny ji ponoříme do studené vody. |
2 | Poté vyjmeme, rozválíme na tenký plát, rozkrájíme na proužky asi centimetr široké a pět centimetrů dlouhé a omotáme kolem prstu, abychom vytvořili prstýnky. Poklademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180C dozlatova. |
3 | Ještě horké potápky obalujeme ve vanilkovém cukru. |
Poznámka
Potápky bychom měli před podáváním nechat několik dní odležet.