Myslivecký vývar - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Myslivecký vývar
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 21043 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
80 g | Celer bulvový |
160 g | Ječné kroupy |
900 g | Koroptev |
4 g | Nové koření celé |
20 g | Pažitka |
3 g | Pepř černý celý |
8 g | Sůl |
1800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 132,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Nové koření celé, Pažitka, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ječné kroupy, Koroptev mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Myslivecký vývar postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vložíme očištěnou a vyvrhnutou koroptev, zalijeme vodou, přidáme pepř, nové koření, osolíme a uvaříme doměkka. Koroptev vyjmeme, obereme maso a nakrájíme na kousky. |
2 | Celer očistíme, nakrájíme na proužky a spolu s kroupami vložíme do vývaru z koroptve a necháme vařit 30 minut. |
3 | Do talíře dáme lžíci masa z koroptve a zalijeme vývarem s celerem a kroupami. |
4 | Polévku nalijeme do talířů, posypeme posekanou pažitkou a podáváme teplou. |