Ovesné rohlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovesné rohlíčky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 17005 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
40 g | Cukr třtinový |
0,5 ks | Cukr vanilka |
130 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Ovesné vločky |
100 g | Tuk Hera jedlý |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 94,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Ovesné vločky, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka pšeničná hladká T 650, Tuk Hera jedlý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovesné rohlíčky postup přípravy receptu:
1 | Ovesné vločky nasucho opražíme a umeleme je. Cukr rozpustíme ve vodě. |
2 | Ze všech přísad vypracujeme těsto a necháme je nejméně 2 hodiny v chladu odležet. |
3 | Těsto rozválíme na plát silný asi 5 mm a vykrajujeme z něj tvary rohlíčků. Urovnáme je na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. |
4 | Upečené rohlíčky odebereme z plechu a necháme vychladnout. Cukroví má mít nazlátlé okraje. |