Mandlové florentýnky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandlové florentýnky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 16431 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
100 g | Čokoláda hořká |
150 g | Cukr krupice |
180 g | Mandle plátky |
100 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Med včelí |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 17,8mg |
Draslík | 57,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Med včelí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mandlové florentýnky postup přípravy receptu:
1 | Plech vyložíme plátem alobalu, který slabě potřeme máslem a poprášíme moukou. |
2 | Zbylé máslo nakrájíme na kousky a vložíme do kastrůlku, přidáme cukr, med, smetanu, špetku soli. Pozvolna zahříváme za stálého míchání, po 5 minutách přisypeme mandle. |
3 | Lžící nabereme vždy trochu mandlové hmoty a na připravený plech klademe malé bochánky, které se během pečení roztečou. Cukroví pečeme asi 15 minut ve středně vyhřáté troubě. |
4 | Upečené florentýnky necháme na plechu vychladnout. Spodní stranu každé potřeme rozpuštěnou čokoládou, vidličkou vytvoříme vlnky a necháme ztuhnout. |
Poznámka
Servírujeme studené.