Smetanový pudink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanový pudink
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12385 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
60 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
50 g | Solamyl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 413,5mg |
Draslík | 117,1mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanový pudink postup přípravy receptu:
1 | Máslo s cukrem vyšleháme, přidáme žloutky, kyselou smetanu ke šlehání, škrob a nakonec pevný sníh ušlehaný ze 6 bílků. |
2 | Pudink plníme do formy a vaříme v páře asi 30 minut. |
3 | Hotový pudink upravíme na talíře, pokapeme citronovou šťávou a pocukrujeme. |