Vařený květák s máslem a strouhankou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařený květák s máslem a strouhankou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1076 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1200 g | Květák |
250 g | Máslo čerstvé |
150 g | Strouhanka |
20 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
13% Kalorie 253 kcal
Kilojoule 1 060kJ
4% Sacharidy 14 g
29% Tuky 21 g
46% Sodík 917 mg
6% Bílkoviny 4 g
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 374,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Strouhanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařený květák s máslem a strouhankou postup přípravy receptu:
1 | Květák opláchneme a v mírně osolené vodě uvaříme téměř doměkka. |
2 | Při podávání květák vyjmeme z vody a na talíři jej posypeme prosátou, na másle osmaženou strouhankou. |
3 | Nakonec každou porci přelijeme rozpuštěným máslem. |
Vařený květák s máslem a strouhankou je dietnější variantou pokrmu. Je lehký a vyvážený a i když obsahuje máslo, můžete si na něm pochutnat bez větších výčitek svědomí.