Selské vepřové maso - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Selské vepřové maso
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 10489 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 133,1mg |
Draslík | 666,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín celý, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Selské vepřové maso postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso potřeme česnekem utřeným se solí a kmínem, položíme kůží na dno pekáče na hrubě nakrájenou cibuli. Podlijeme vodou a upečeme v troubě doměkka. Během pečení maso obrátíme a kůži nařízneme na čtverečky a několikrát propíchneme vidličkou. Maso občas polijeme šťávou nebo vodou. |
2 | Upečené maso nakrájíme na plátky. Podáváme s bramborovým knedlíkem a se zelím. |
Poznámka
Můžeme použít i vepřový bok.
Pekla jsem vepřovou plec bez kůže. Na jednu porci je docela dost masa, na jednu běžnou porci by stačilo mít cca 130 g masa. A taky se může použít méně cibule, zhruba o třetinu. Ale to už záleží na každém. Sůl používám dle potřeby. Jinak palec nahoru.