Pařížské placičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pařížské placičky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9999 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
100 g | Mandle |
20 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 51,5mg |
Draslík | 86,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Mandle, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pařížské placičky postup přípravy receptu:
1 | Vejce, cukr, mouku, nastrouhané mandle a tekuté máslo šleháme ve šlehači. |
2 | Na pomaštěný plech klademe lžičkou malé placičky dostatečně daleko od sebe. Navrch dáme podélně nakrájené mandle. |
3 | Placičky pečeme v mírně vyhřáté troubě. |
Poznámka
Polovinu mandlí ponecháme na ozdobu.