Treska smažená v sýrovém těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska smažená v sýrovém těstíčku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 968 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Citrony |
180 ml | Mléko polotučné |
140 g | Mouka pšeničná hrubá |
30 g | Sůl |
120 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1500 g | Treska aljašská |
250 g | Tuk |
120 g | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 140,2mg |
Draslík | 649,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 104,9mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Sůl, Treska aljašská, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska smažená v sýrovém těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Ryby zbavíme ploutví, očistíme, omyjeme a nakrájíme na porce. Pokapeme je citronovou šťávou a osolíme. |
2 | Z vajec rozšlehaných s mlékem, z prosáté mouky, nastrouhaného sýru a soli připravíme těstíčko, ve kterém porce ryb smáčíme. Zvolna je smažíme v horkém tuku do zlatavé barvy. |
3 | Ihned podáváme. |