Bramborová polévka s kedlubnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová polévka s kedlubnou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9325 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
60 g | Brambory |
60 g | Kedlubna |
10 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mléko polotučné |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 131,7mg |
Draslík | 220,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kedlubna, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová polévka s kedlubnou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné, nakrájené kedlubny a brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. |
2 | Vývarem zalijeme nasucho opraženou mouku a povaříme. Přidáme uvařenou zeleninu, vše prolisujeme a ještě krátce povaříme. |
3 | Nakonec do polévky přidáme v mléce rozkvedlané vejce, kousek másla a jen prohřejeme. |
Palec nahoru, polévku jsem nakonec rozmixovala tyčovým mixérem a rozkvedlané vejce nechala v polévce srazit, takže polévka ještě prošla varem. Více nám to tak chutná a taky jako prevence možného onemocnění salmonelózou. Mléko jsem přilila samostatně ještě před tím. Dá se postupovat, jak je uvedeno, nebo se taky dá udělat světlá máslová jíška . A taky se dá zahustit zelenina přimo a nechat povařit už zahuštěná. Polévka nám chutnala, přidala jsem ještě nasucho opražené krutony z bílého pečiva. Využívám k tomu mikrovlnou troubu.